Nominatie 2014

tuinvhjaar

Nominatie tuin van het jaar 2014

De jurering voor de competitie voor de Tuin van het Jaar 2014 is gereed. Althans voor de juryleden die in opdracht van branchevereniging VHG afgelopen zomer de genomineerden én de winnaar voor de titel “Tuin van het Jaar 2014” hebben vastgesteld.

GroenXpert is daarbij genomineerd als 1 van de zes kanshebbers met een ROMANTISCHE VINEXTUIN

Na de sluiting van de aanmeldingsprocedure op 1 juli is er eerst een voorselectie geweest van tuinen die daadwerkelijk kans hebben op de titel. Deze eerste schifting vond plaats op basis van de door de hoveniersbedrijven ingezonden foto’s, ontwerpen, beplantings-schema’s en eventuele toelichtingen. Aansluitend bezocht de jury in augustus in twee dagen tijd zes tuinen.

Deze tuinen waren verrassend in verscheidenheid en varieerden van een weelderige begroeide ecologische leeftuin tot een mediterrane droomtuin en een modern luxe villatuin tot klassieke stadstuin. Vrijwel alle tuinen waren na veelvuldig overleg tussen de hoveniers en hun opdrachtgevers ontworpen en met het nodige vakmanschap aangelegd. Reden om alle zes de tuinen te nomineren voor de titel Tuin van het Jaar 2014.

Via social media krijgt het publiek vanaf het voorjaar van 2014 de kans een hoveniersbedrijf uit de genomineerden te kiezen die in aanmerking komt voor de Publieksprijs.

De competitie de Tuin van het Jaar 2014 is georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de VHG Vakgroep Hoveniers. Zij hebben het stokje overgenomen van het HIC, promotie van Groen die de competitie  de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en opgezet.